67-ste Jumbo Ronde van Papendrecht groot succes

      Reacties uitgeschakeld voor 67-ste Jumbo Ronde van Papendrecht groot succes

Afgelopen zaterdag was het weer zover, eindelijk na twee jaar afwezigheid werd de 67ste editie van de Jumbo Ronde van Papendrecht verreden.  Om 11.15 uur vertrokken de dames van de om 31 ronden te koersen om de “Grote Prijs Create Comfort”. Winnares werd Laurens Tessa Dijksman van RC Jan van Arckel, Lieke van Weereld en Anouk Bijl uit Papendrecht werden respectievelijk 12e en 18e.

Om 12.45 kwam de Masters/sportklasse in actie voor de “Grote Prijs Waltmann Bedrijfshuisvesting”. Net als bij de dames was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Frans van Winden kwam wederom als 1e over de meet. Robbert Schaap werd tweede en als derde eindige Lieven Anthonisse. Papendrechter Dennis Lems kwam als 9e over de meet.

Om 14.15u is de “Van Mill 4 Mijl van Papendrecht” voor de derde keer gelopen. Aan de start stonden 31 deelnemers. Roy Hoornweg kwam als eerste over de meet in een tijd van 19.03. Bas Bodewes werd tweede in een tijd van 21.26 en als derde kwam Matthew Harvey in 21.51 over de streep. Bij de dames ging de winst naar Cora Vlot in 27.14, Linda Alexandra werd derde in 27.37 en als derde finishte Ellen de Jong uit Papendrecht in 33.34.

Als slotstuk van de dag kwamen in de zomerse omstandigheden om 15.30u zoals gebruikelijk de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Jumbo Supermarkten” die dit jaar 80 km betrof. Dit keer was het Carlo van den Berg die in een solo als eerste over de streep kwam. Rico van Damme werd 2e gevolgd door Papendrechter Lucas Janssen als derde. 

Kort samengevat was het een mooie sportieve dag met een grote opkomst bij zowel de atleten als bij het publiek. We kijken uit naar de 68-ste Jumbo Ronde van Papendrecht.                    Foto van Kortekaas Fotografie