Goede Doel

Goede Doel 2023
Dit jaar is het goede doel het Odensehuis Papendrecht. Dit is een plek waar dementerende mensen verschillende activiteiten met elkaar doen. De partner wordt even ontlast, de vrijwilligers van het Odensehuis nemen de taken en verantwoordelijkheden even over. 

Wil je meer weten klik dan hier voor meer informatie!

Goede Doel 2022

 

Dit jaar is “Het goede doel” een locatie van Het Leger Des Heils, namelijk “Bij Bosshardt” in Papendrecht. Dit is een ontmoetingsplek voor jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon. Je kunt er dagelijks terecht voor een kop koffie, lekkere maaltijd en je kan aan diverse activiteiten deelnemen. Vaak wordt deze activiteiten bepaald door de wensen van de mensen zelf. Graag zouden ze, vanwege het 10 jarig jubileum, dit jaar uit willen pakken met het aanschaffen van een beamer met scherm. Dit is voor hun een flinke uitgave daarom willen wij ons steentje daaraan bijdragen. 


Goede Doel 2019

Het goede doel voor 2019 is de Grote Vaart, woonlocatie Albert Schweitzerplaats te Papendrecht. De Grote Vaart in Papendrecht is een woonlocatie voor mensen met een lichte (LVB) tot matige verstandelijke beperking (MVB). Iedereen die hier woont is tussen de 20 en 65 jaar.

 

Goede Doel 2018

Voor het jaar 2018 wordt er wederom een goed doel ondersteund.
Het Goede Doel in 2018 is het G-team van vv Papendrecht. Een begeleider van dit team beschrijft op een mooie wijze waar het geld terecht komt:

Papendrecht G1: Super-G !!
Beleving, dat spat er vanaf tijdens wedstrijden en trainingen van het G1-team. De 18 spelers van dit team gaan er iedere woensdag en zaterdag meer dan 100% voor. Een afgelasting betekent voor de meesten een grote teleurstelling. Er wordt dagenlang naar de wedstrijd, maar zeker ook de training uitgekeken. De weersvoorspellingen worden angstvallig in de gaten gehouden en al dagen van tevoren wordt er gevraagd of al bekend is of de wedstrijd doorgaat.
G-voetbal is voor spelers met een beperking (fysiek of geestelijk), maar in de praktijk gaat niemand daar vanuit. Er wordt vooral gekeken naar de aanwezige kwaliteiten. Die zijn per speler nogal verschillend maar in overvloed aanwezig. In het voorjaar van 2016 vond een aantal enthousiaste vrijwilligers het de hoogste tijd om het hiaat in het voetbal-aanbod van de club te laten verdwijnen. Met een groep van 5 spelers werd wekelijks getraind. In september stond er een 12-koppige selectie aan de aftrap van de competitie, in het roodzwarte tenue gesponsord door Karwei Papendrecht. Er werd een keurige 3e plaats in de competitie gehaald en de 2e ronde van de KNVB-beker werd bereikt. De derby’s tegen Sliedrecht waren echte krakers, al werd van de concurrenten uit het Baggerdorp nog geen punten afgesnoept.
Op de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het samenspelen en dat blijft niet zonder resultaat. Het tikkie-takkie-voetbal van Barcelona werd regelmatig op de groene mat getoverd. Iedere week liet het team vooruitgang zien en werd er veel lof geoogst van de tegenstanders.
Na een lange zomerstop moesten de 3 trainers vol aan de bak om de vergeten automatismen weer in te slijten. Dat ze daar wonderwel in geslaagd zijn blijkt wel uit de prima resultaten. Zo was daar de winst in de penaltybokaal van Oranje Wit. De senioren-keeper die het doel verdedigde kreeg aan alle kanten de ballen om zijn oren en ontvangt nu professionele hulp. Ook de eerste winst op het onverslaanbaar geachte Sliedrecht was een regelrechte sensatie. Dat was het bereiken van de derde ronde in het bekertoernooi ook. Helaas was Walcheren op een onbespeelbaar kunstgrasveld (die bestaan ook) een maatje te groot.
Dat het G-team in een blakende vorm verkeerd bleek in de nieuwjaarswedstijd tegen Papendrecht 1. De mannen van trainer Peter de Haan dachten een makkie te hebben, maar kwamen met een 4-7 nederlaag bedrogen uit. Al die successen resulteerden ook in een sponsor van de trainingspakken; M.G. de Jong Gerechtsdeurwaarders.
De toekomst van de G-afdeling ziet er zonnig uit. De spelers hebben zich ontwikkeld van G naar Super-G. Iedereen die houdt van puur voetbal, met respect voor elkaar en met passie gespeeld, wordt van harte uitgenodigd om op zaterdagmorgen een kijkje te komen nemen. De thuisblijvers krijgen ongelijk.

 

Goede Doel 2017

In 2017 was het Goede Doel “Geef bewoners een glimlach”. De bewoners van Zorgcentrum de Waalburcht en de Wieken hebben door onze gift kunnen genieten van belevingsgerichte clown ‘miMakker Tobi’, die de bewoners een glimlach heeft bezorgd.